در پرسشنامه تحقیق حاضر از ۲۸سوال استفاده شده است.

۱- پرسش های مربوط اطلاعات عمومی پاسخ دهندگان: محقق جهت تعیین اطلاعات عمومی پاسخ دهندگان از سئوال(۱تا ۴) استفاده نموده است.

۲- پرسش های مربوط به تاثیر یا عدم تاثیر عدم اطمینان محیطی بر اختیارات سرمایه گذاری: محقق جهت تعیین این تاثیر از سوال (۱-۱ تا۱-۳) استفاده نموده است.

۳- پرسش های مربوط به تاثیر یا عدم تاثیر بهره بدون ریسک بر اختیارات سرمایه گذاری: محقق جهت تعیین این تاثیر از سوال (۲-۱ تا ۲-۶) استفاده نموده است.

۴- پرسش های مربوط به تاثیر یا عدم تاثیر کیفیت اطلاعات در دسترس بر اختیارات سرمایه گذاری: محقق جهت تعیین این تاثیر از سوال (۳-۱ تا ۳-۳) استفاده نموده است.

۵- پرسش های مربوط به تاثیر یا عدم تاثیر هزینه های سرمایه گذاری بر اختیارات سرمایه گذاری: محقق جهت تعیین این تاثیر از سوال (۴-۱ تا ۴-۱۲) استفاده نموده است.

برای تجزیه و تحلیل پرسشنامه از مقیاس اندازه گیری پنج گزینه ای (لیکرت) استفاده شده است و از گزینه کاملاً مخالف تا کاملا موافق (خیلی ضعیف تا خیلی قوی) مشخص شده است. مقیاس های پنج گزینه ای ذیلاً بیان شده است.

۵ـ۳ـ روش تجزیه و تحلیل داده ها

در این پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین رابطه بین متغیر های پژوهش (برای پذیرش یا رد فرضیه های تحقیق) استفاده شده است و در ادامه برای ارائه دادن یک رابطه خطی بین متغیرهای مورد بررسی از رگرسیون خطی استفاده کرده ایم، و در انتها جهت اندازه گیری توان رابطه خطی بین متغییرهای مستقل از تولرانس استفاده نموده ایم.

۱ـ۵ـ۳ـ ابزار و اندازه گیری آزمودنی ها

ابزار استفاده شده در این تحقیق طیف لیکرت می‌باشد. و با توجه ‌به این که در این تحقیق از پرسشنامه است استفاده گردیده است برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از آماره میانه استفاده شده است.

کاملاً موافق
موافق
بدون نظر
مخالف
کاملاً مخالف
۱
۲
۳
۴
۵

میانه: در آمار و نظریه احتمالات میانه نوعی سنجش گرایش به مرکز است. میانه عددی است که یک جمعیت آماری و یا یک توزیع احتمالی را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کند. اگر تعداد جمعیت آماری زوج باشد، میانه با میانگین دو عضو جمعیت که در وسط جمعیت آماری قرار دارند، محاسبه می‌شود. میانه یک جمعیت آماری متناهی را می‌توان با مرتب کردن آن و انتخاب عددی که در وسط قرار می‌گیرد تعیین کرد. در صورتی که جمعیت برابر با عددی زوج باشد آنگاه میانه برابر است با میانگین دو عددی که در وسط قرار می‌گیرند. به طور مثال اگر اعداد a, b, c به ترتیب باشند آنگاه میانه، M، برابر است با: و همینطور برای اعداد a, b, c, d میانه برابر است با: میانه در هرسری از داده ها منحصر به فرد است (ویکیپدیا fa.wikipedia.org/wikw/).

متغیرهای تحقیق شامل متغیر عدم اطمینان محیطی ، نرخ بهره بدون ریسک ، میزان هزینه های سرمایه گذاری ، و کیفیت اطلاعات دردسترس ( متغیرهای مستقل ) و کاربرد اختیارات سرمایه گذاری(متغیر وابسته) می‌باشد که برای اندازه گیری تمامی متغیرهای این تحقیق از آماره میانه استفاده گردیده است.

۱ـ۱ـ۵ـ۳ـ طیف لیکرت[۳۴]

یک مقیاس فاصله ای است که از تعدادی عبارت و گزینه های جوابیه تشکیل شده است گزینه های جوابیه در این مقیاس معمولا ً نشانگر میزان موافقت یا مخالفت پاسخگو نسبت به یک موضوع یا مفهوم معین اعم از مثبت یا منفی است. به دیگر سخن از طریق این مقیاس می توان حساسیت، نگرش، تعلق یا باور و احساسات پاسخگو را تعیین کرد. دلیل این امر آن است که ‌پاسخ‌گویی‌ که نسبت به یک موضوع خاص دارای حساسیت عاطفی کم یا شدید باشد، این حساسیت را خواه جنبه مثبت داشته باشد، خواه منفی، از طریق انتخاب عبارت مربوط به موضوع مورد نظر از خود بروز خواهد داد. معیار اصلی برای ساختن عبارات در این مقیاس، ایده آل ها و امور مطلوب است نه واقعیت ها و موجودیت ها، به سخن دیگر آنچه باید باشد یا باید انجام گیرد معیارطرح است نه آنچه هست یا انجام می شود.

۲ـ۱ـ۵ـ۳ـ نحوه ارزش گذاری در طیف لیکرت

درباره عبارت های مثبت، محقق ارزش های عددی مقیاس را طوری تعیین می‌کند که بیشترین یا بالاترین ارزش عددی یا امتیاز به موافق ترین افراد تعلق گیرد و ‌در مورد عبارات منفی محقق امتیازها یا ارزش های عددی مقیاس را طوری جابه جا می‌کند که به طور مشابه بیشترین امتیاز متعلق به مخالف ترین افراد و کمترین امتیاز به موافق ترین آنان شود و در این رابطه این ارزش گذاری معمولا ً به دو روش ۱ – جابه جایی ارزش های عددی و ۲ – جابه جایی گزینه های جوابیه صورت می‌گیرد.

۳ـ۱ـ۵ـ۳ـ مزایای طیف لیکرت عبارتند از:

۱ – هماهنگی سنجه ها

۲ – اندازه گیری محتوای هر نسخه

۳ – شناخت و سنجش نظرات از دیدگاه های مختلف

۴ – رده بندی عقاید برحسب شدت

۵ – توجه به توان قرونی سنجه و در نظر گرفتن ضریب توافق ( خاکی، ۱۳۸۹، ۲۵۹-۲۵۸ )

۶-۳- روایی و پایایی ابزار گردآوری اطلاعات ( پرسشنامه )

۱ـ۶ـ۳ـ روایی ( اعتبار )

منظور از اعتبار یک مقیاس با یک ابزار اندازه گیری، پاسخ ‌به این سؤال است که ابزار اندازه گیری چه چیزی را می سنجد و تا چه اندازه از لحاظ سنجش موضوع موفق بوده و یا کارایی دارد. به عبارتی میزان انطباق بین تعریف مفهومی متغیر یا تعریف عملیاتی آن است ( صفری شالی، ۱۳۸۶، ۷۶ ).

روایی از واژه ( روا ) به معنای جایز و درست گرفته شده است و روایی به معنای صحیح و درست بودن است. مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه گیری های نامناسب و ناکافی می‌تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد ( خاکی، ۱۳۸۹، ۲۸۸ ).

در این پژوهش، پرسشنامه بر اساس مبانی نظری پژوهش و پژوهش های انجام شده مشابه تنظیم شده است و پس از مشورت با استادان و متخصصان امر و حذف و یا تعدیل سوالات نامفهوم، پرسشنامه نهایی تدوین و در بین نمونه آماری توزیع گردید. و همچنین در این پژوهش برای افزایش روایی محتوای پرسش نامه از ابزارهای زیر استفاده شد:

    1. استفاده از نظرات استاد محترم راهنما و مشاور

    1. مطالعه پرسش نامه های مشابه، کتب، مجلات و

  1. توزیع ابتدایی تعدادی پرسش نامه بین جامعه آماری و اعمال نظرات اصلاحی آنان.

۲ـ۶ـ۳ـ پایایی

به معنای آن است که آیا روش انتخاب شده موضوع مورد نظر را به طور دقیق می سنجد یا خیر؟ در واقع روش سنجش تا چه حد پایایی ( قابلیت تکرار ) دارد و اگر با همان واحد تحلیل مکرر به کار رود نتایج یکسانی به دست می‌آید یا خیر؟ به عبارت دیگر پایایی به میزان ثبات و انسجام درونی یک مفهوم و این که در صورت تکرار آزمون یک ابزار، در شرایط مشابه به چه میزان نتایج حاصله مشابه اند نیز اطلاق می شود ( صفری شالی، ۱۳۸۶، ۷۹ ).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...