دانلود مقاله-پروژه و پایان نامه | ۱-۴- جنبه جدید بودن و نوآوری در پژوهش: – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
![]() |
لانگ و همکاران[۶](۲۰۱۰)تغییرات در قابلیت مقایسه صورت های مالی را در میان کشورها در محدوده زمانی پذیرش استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی بررسی نموده و دریافتند که پذیرش استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی قابلیت مقایسه را افزایش میدهد. سایر مقالات اخیر این موضوع را بررسی میکنند که آیا قابلیت مقایسه، تصمیمات مشارکت کنندگان در بازار سرمایه را متأثر میسازد(لانگ و همکاران، ۲۰۱۰).
اگر چه تحقیقات قابلیت مقایسه و کیفیت سود درگذشته، تاثیرات بازار سرمایه در نتیجه هماهنگ سازی جهانی استانداردها را بررسی نموده اند، مطالعه حاضر تلاش دارد به صورت تجربی نقش کارگزاران اقتصادی مشخصاً حسابرسان را بر روی کیفیت و قابلیت مقایسه صورت های مالی بررسی کند.
مباحث موجود و شواهد تجربی در مورد کیفیت و قابلیت مقایسه صورت های مالی اغلب منحصراًً بر روی نقش استانداردها متمرکز شده اند. مطالعه حاضر به دنبال بررسی این موضوع است که مؤسسات اقتصادی به طور مشخص حسابرسان نیز عاملی مهم در ایجاد صورت های مالی با کیفیت و قابل مقایسه هستند. در صورت تأیید این فرضیه، شواهدی در پشتیبانی از چارچوب نظری هیئت استانداردهای حسابداری مالی به دست خواهد آمد که بیان میکند استانداردهای حسابداری به تنهایی ممکن نیست به قابلیت مقایسه منجر شود به این دلیل که آثار استاندارها همچنین به مؤسسات حسابرسی درگیر در اجرای اصول پذیرفته شده حسابداری وابسته است. به این ترتیب مسیر جدیدی باز خواهد شد که از طریق آن ویژگی های حسابرس، صورت های مالی حسابرسی شده را متأثر میسازد.
۱-۴- جنبه جدید بودن و نوآوری در پژوهش:
مطالعه حاضر به چند طریق ادبیات حسابداری و حسابرسی را گسترش میدهد. این مطالعه نخستین مطالعه ای در کشور است که این فرض را مطرح و آزمون میکند که مؤسسات اقتصادی درون کشور در ارائه صورت های مالی با کیفیت بالا و قابل مقایسه نقش دارند. مباحث موجود و شواهد تجربی در مورد کیفیت و قابلیت مقایسه صورت های مالی اغلب منحصراًً بر روی نقش استانداردها متمرکز شده اند. مطالعه حاضر به دنبال بررسی این موضوع است که مؤسسات اقتصادی به طور مشخص حسابرسان نیز عاملی مهم در ایجاد صورت های مالی با کیفیت و قابل مقایسه هستند.
دوم، این مطالعه به بحث های مربوط به اصول در برابر قواعد، در توسعه استانداردهای حسابداری به وسیله استانداردگذاران کمک خواهد نمود. کوتاری و همکاران(۲۰۱۰) نشان دادند که قانون گذاران نباید به صورت بالقوه نگران غیر قابل مقایسه بودن استانداردهای حسابداری مبتنی بر اصول باشند زیرا حسابداران و حسابرسان که به صورت روزانه درگیر استفاده از اصول پذیرفته شده حسابداری هستند خود قواعد کار لازم جهت استاندارد کردن رویه های حسابداری را تهیه خواهند نمود. ما انتظار داریم فرایند استانداردسازی در بین صاحبکاران یک حسابرس رخ دهد.
سوم: این مطالعه به گسترش یافتن ادبیات مربوط به بررسی نقش حسابرسان در تولید گزارش های مالی کمک میکند. این ادبیات به صورت عمده نقش حسابرسی در جلوگیری از مدیریت سود را مورد بررسی قرار میدهد که به ویژگی کیفی ارائه منصفانه مرتبط می شود. انتظار می رود که سبک منحصر به فرد حسابرس، ویژگی کیفی قابلیت مقایسه را متأثر سازد.
چهارم، در مطالعه حاضر برای ارزیابی سبک حسابرس و تاثیر آن بر کیفیت صورت های مالی ضمن معرفی مدل رگرسیونی زیر که از طریق بررسی پیشینه تحقیق و متغیرهای تاثیر گذار استنتاج شده، به صورت تجربی این مدل مورد آزمون قرار خواهد گرفت:
معادله۱-۱
: اقلام تعهدی اختیاری شرکت i در سال t
: مؤسسه حسابرسی i در سال t
: متغیرهای کنترل شامل اندازه شرکت، نسبت بازار به دفتری، نسبت اهرم، جریان های نقدی حاصل از عملیات، انحراف معیار فروش، انحراف معیار جریان های نقدی عملیاتی، انحراف معیار رشد فروش است که در قسمت تعریف متغیرهای عملیاتی بیان شده است.
۱-۵- اهداف پژوهش
۱-۵-۱- هدف آرمانی:
افزایش آگاهی در مورد نقش حسابرسان در بهبود گزارشگری مالی.
۱-۵-۲- هدف اصلی:
شناخت و تعیین تاثیر سبک حسابرس بر کیفیت و قابلیت مقایسه صورت های مالی.
۱-۵-۳- اهداف ویژه:
-
- شناخت سبک حسابرس، کیفیت و قابلیت مقایسه صورت های مالی.
-
- تعیین تاثیر سبک حسابرس بر کیفیت صورت های مالی حسابرسی شده.
- تعیین تاثیر سبک حسابرس بر قابلیت مقایسه صورت های مالی حسابرسی شده.
۱-۶- سؤالات تحقیق
در این پژوهش از طریق بررسی جامع ادبیات موضوع تحقیق و با ترکیب یافته های حاصل از پژوهش های مرتبط، به ارزیابی تأثیر سبک حسابرس بر کیفیت و قابلیت مقایسه صورت های مالی پرداخته ایم. بدین ترتیب، سؤالات اصلی پژوهش را به شرح زیر مطرح می نماییم:
-
- آیا شرکتی که توسط سازمان حسابرسی، حسابرسی شده است نسبت به شرکت هایی که توسط سایر مؤسسات، حسابرسی شده اند کیفیت سود بالاتری را نشان میدهد؟
-
- آیا وقتی شرکتی که توسط سازمان حسابرسی در سال های قبل حسابرسی شده، حسابرس خود را به یک مؤسسه حسابرسی دیگر تغییر میدهد کیفیت سود آن کاهش مییابد؟
-
- آیا وقتی شرکتی که در سال های قبل توسط یک مؤسسه حسابرسی مشابه(غیر از سازمان حسابرسی) حسابرسی شده، حسابرس خود را به یک مؤسسه حسابرسی دیگر تغییر میدهد کیفیت سود آن تغییر میکند؟
-
- آیا دو شرکتی که توسط سازمان حسابرسی، حسابرسی شده اند قابلیت مقایسه سود میان آن ها بیشتر از دو شرکتی است که توسط یک مؤسسه حسابرسی مشابه(غیر از سازمان حسابرسی) حسابرسی شده اند؟
-
- آیا دو شرکتی که توسط یک مؤسسه حسابرسی مشابه(غیر از سازمان حسابرسی) حسابرسی شده اند قابلیت مقایسه سود میان آن ها بیشتر از دو شرکتی است که توسط دو مؤسسه حسابرسی متفاوت (غیر از سازمان حسابرسی) حسابرسی شده اند؟
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 10:42:00 ق.ظ ]
|