پایان نامه ها و مقالات تحقیقاتی | جدول شماره (۴-۱)- نتایج آمار توصیفی متغیرهای تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
![]() |
۳-۹-۴٫ آزمون معنی دار بودن ضرایب رگرسیون (آزمون t)
از آزمون t برای مقایسه و تشخیص تفاوت و رابطه علی استفاده می شود، تا تاثیر متغیر مستقل یا رابطه علی مورد مطالعه قرار گیرد. بنابرین، آزمون معنی دار بودن روشی است که با بهره گرفتن از نتایج نمونه، درستی یا نادرستی فرضیه H صفر را تعیین میکند. فرض صفر این آزمون بیان میکند که متغیر مستقل بر متغیر وابسته تاثیری ندارد. به عبارت دیگر، ضریب متغیر مستقل برابر صفر است. تصمیم درباره پذیرش یا رد فرضیه صفر، بر اساس مقدار و احتمال آماره t انجام می شود. مقدار آماره t با مقادیر جدول t و احتمال آن با ۰۵/۰ مقایسه می شود. در صورتی که احتمال این آماره از ۰۵/۰ کمتر باشد، فرض صفر مبنی بر عدم تاثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته رد شده و رابطه معنادار بین متغیر مستقل و وابسته مورد پذیرش قرار میگیرد.
۳-۱۴٫خلاصه فصل
در این فصل ابتدا روش تحقیق مورد نظر که روش همبستگی از نوع تحلیل رگرسیون میباشد شرح داده شد و سپس چارچوب نظری و فرضیات تحقیق، اهداف و قلمرو پژوهش، روش گردآوری داده ها، جامعه آماری ونمونه آماری تحقیق بیان شد.و سپس مدلهای مورد استفاده برای آزمون هریک از فرضیهها استخراج و مدل تحلیلی پژوهش آورده شده و متغیرهای این مدل ها، نحوه محاسبه این متغیرها وطریقه همگن کردن بیان و به صورت عملیاتی تعریف شدند. درادامه به بیان روش تجزیه وتحلیل داده ها وروش گردآوری اطلاعات و روشهای آماری مورد استفاده پرداخته شد و درآخرهم خلاصه فصل آورده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
و
آزمون فرضیهها
۴-۱٫ مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها به عنوان یکی از مراحل اصلی روش پژوهش علمی شناخته می شود. پس از تدوین مبانی نظری و روش پژوهش، لازم است که فرضیه های پژوهش آزمون شود. ازطرفی، آزمون تجربی فرضیه ها متکی بر اطلاعات و دادههایی است که به روش علمی جمع آوری شده اند. برای یافتن پاسخ علمی این فرضیه ها، باید اطلاعات و داده های خام جمع آوری شده را با بهره گرفتن از یک مدل مناسب مورد تجزیه وتحلیل دقیق قرار داد. تبیین داده های خام بدون تحلیل آن ها امری دشوار و ناممکن است. نخست باید داده ها را تجزیه وتحلیل کرد وسپس نتایج این تجزیه وتحلیل را مورد تفسیر قرار داد. بنابرین مقصود اصلی از تحلیل عبارت است از تنظیم و خلاصه کردن داده ها به صورت اطلاعاتی روشن، خوانا، مستدل و تفسیرپذیر به گونه ای که بتوان روابط موجود درمسائل پژوهشی را کشف، بررسی و آزمون کرد. بنابرین کار تحلیل آن است که روابط اساسی مستتر در تودهای ازدادهها را عریان سازد و از این طریق به پرسشهای پژوهش پاسخ دهد. روشن است که تجزیه وتحلیل یعنی دستهبندی، مرتب کردن و خلاصه کردن اطلاعات که باید قبل از اجرای پژوهش برنامه ریزی شده باشد و الگو یا مدلهای تجزیه وتحلیل نیز تهیه وطرحریزی گردند (هومن،۱۳۸۴).
در این فصل داده های گردآوری شده پژوهش در دو بخش توصیفی و استنباطی، تجزیه وتحلیل شده تا شواهدی برای قبول یا رد فرضیه های پژوهش فراهم شود. فرضیه های پژوهش با بهره گرفتن از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره آزمون میشوند و برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از نرم افزارآماری۸Eviews استفاده شده است. همچنین لازم به ذکر است که داده های جمع آوری شده بر مبنای روش پژوهش، تجزیه وتحلیل شده است. ضمناً جداول آمار توصیفی، آزمون مدلها و نتایج یافته ها آورده شده و ارتباط بین متغیرها ارزیابی و نتایج تفسیر شده است. در خاتمه نیز خلاصه فصل ذکر خواهد شده است.
۴-۲٫ آمار توصیفی
به منظور آشنایی بیشتر با ماهیت متغیرهای پژوهش لازم است قبل ازتحلیل داده ها به توصیف آن ها پرداخته شود چرا که توصیف آماری داده ها مقدم بر استنباط آماری است و به تشخیص الگوهای حاکم بر داده ها کمک می کند. این بخش همان طور که اشاره شد با بهره گرفتن از برخی شاخص های مرکزی و پراکندگی، از قبیل میانگین، انحراف معیار، ضریب چولگی و کشیدگی، ویژگی های توصیفی متغیرهای پژوهش، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. متغیرهای مورد بررسی در این پژوهش شامل انحراف معیار بازده حقوق صاحبان سهام، انحراف معیار بازده دارایی ها، نسبت دارایی های جاری، نسبت بدهی های جاری، اندازه شرکت، اهرم مالی و رشد شرکت میباشد. تعداد۱۱۳ سال- بانک مورد مشاهده میباشد. متغیر مربوط به اندازه شرکت بر مبنای لگاریتم طبیعی مجموع دارایی ها اندازه گیری شده است.درجدول (۴-۱) ارقام مربوط به آمار توصیفی تمامی متغیرهای پژوهش ارائه شده است.
جدول شماره (۴-۱)- نتایج آمار توصیفی متغیرهای تحقیق
متغیر
علامت اختصاری
میانگین
میانه
انحراف معیار
حداقل
حداکثر
انحراف معیار بازده حقوق صاحبان سهام
۲۰۴/۰
۱۹۴/۰
۱۲۶/۰
۰۰۲/۰
۵۷۱/۰
انحراف معیار بازده دارایی ها
۰۱۹/۰
۰۱۶/۰
۰۱۶/۰
۰۰۱/۰
۰۸۴/۰
نسبت دارایی های جاری
۸۳۹/۰
۸۷۸/۰
۱۰۹/۰
۴۹/۰
۹۹۵/۰
نسبت بدهی های جاری
۸۵۷/۰
۹۲۳/۰
۱۷/۰
۹۷۸/۰
۰۵۰/۰
اندازه شرکت
۰۶۱/۱۸
۲۲۳/۱۸
۴۴۶/۱
۱۳۳/۱۳
۴۷۷/۲۰
اهرم مالی
۸۸۱/۰
۹۱۲/۰
۱۴۵/۰
۲۰۳/۰
۹۷۱/۰
رشد شرکت
۰۱۸/۰
۰۰۳/۰
۰۳۵/۰
۰۰۱/۰
۲۹۵/۰
همان طور که در فصل سوم توضیح داده شد، انحراف معیار بازده دارایی ها یکی از معیارهای اندازه گیری مدیریت ریسک در بنگاه های اقتصادی میباشد که میزان نوسانات بازدهی این واحدها به ازای هر ریال سرمایه گذاری در دارایی ها، طی ۴ سال متوالی را نشان میدهد. طبق جدول فوق نوسان بازدهی سرمایه گذاری در دارایی ها برای صنعت بانکداری برابر با ۰۱۹/۰ میباشد که عدد معقولی میباشد و نشان از پایین بودن ریسک سرمایه گذاری در دارایی ها در این صنعت است. همچنین، انحراف معیار بازده حقوق صاحبان یکی دیگر از معیارهای اندازه گیری مدیریت ریسک در بنگاه های اقتصادی میباشد که میزان نوسانات بازدهی این واحدها به ازای هر ریال جذب سرمایه از طریق سهام، طی ۴ سال متوالی را نشان میدهد. طبق اطلاعات به دست آمده این عدد برابر با ۲۰۴/۰ میباشد. که نسبتاً نوسان زیادی میباشد و نشان از ریسکی بودن جذب سرمایه از طریق سهام میباشد. بنابرین می توان نتیجه گرفت که در صنعت بانکداری ایران ریسک بازدهی جذب سرمایه از طریق سهام بیشتر از ریسک بازدهی سرمایه گذاری در دارایی ها میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 10:15:00 ق.ظ ]
|