فایل های مقالات و پروژه ها – ۳-۲ موضوع و مسأله تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
مولودی ، به بررسی رابطه رهبری شرکتی و ارزش ایجاد شده برای سهامداران پرداخته است.نتایج آزمون وی نشان میدهد،در شرکتهایی که خلق ارزش داشته اند،رابطه بین پاداش هیات مدیره و ارزش ایجاد شده برای سهامداران مستقیم و معنادار است و بین درصد مالکیت سهامداران نهادی و تفکیک وظایف مدیرعامل از رئیس یا نایب رئیس هیات مدیره با ارزش ایجاد شده برای سهامداران رابطه معناداری وجود ندارد. (مولودی،۱۳۸۸).
نوروش و همکاران، به بررسی رابطه سازکارهای نظام راهبری (مالکیت سرمایه گذاران نهادی ، درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره و نسبت بدهی ) با هزینه های نمایندگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند.در این راستا،۸۸ شرکت در دوره زمانی ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ مورد بررسی قرار گرفت.یافته های این پژوهش حاکی از وجود رابطه منفی و معنادار بین درصد مالکیت سرمایه گذاران نهادی و درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره با هزینه های نمایندگی به طور کلی مؤثر بودن افزایش سازوکارهای نظام راهبری بر کاهش هزینه های نمایندگی است. (نوروش و همکاران ،۱۳۸۸).
عرب مازار یزدی و طالبیان ،در پژوهشی تحت عنوان “کیفیت گزارشگری مالی، ریسک اطلاعاتی و هزینه سرمایه” به بررسی تأثیر کیفیت گزارشگری مالی و ریسک اطلاعاتی بر هزینه سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ پرداختند.یافته های تحقیق آن ها حاکی از آن است که هزینه سرمایه شرکتهای با کیفیت اقلام تعهدی پایین از هزینه سرمایه شرکتهای با کیفیت اقلام تعهدی بالا بیشتر است.همچنین یافته های پژوهش آن ها نشان داد که اقلام تعهدی اختیاری بیشتر از اقلام تعهدی غیر اختیاری هزینه سرمایه شرکتها را تحت تأثیر قرار میدهد. (عرب مازار یزدی و طالبیان،۱۳۸۸).
کاشانی پور و همکاران، به بررسی رابطه بین افشای اختیاری و مدیران غیرموظف پرداختند.نتایج حاصل از پژوهش آن ها بیانگر این بود که بین درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره و افشای اختیاری رابطه معناداری وجود ندارد.(کاشانی پور و همکاران،۱۳۸۸).
امیر رسائیان، به این نتیجه رسید که بین اندازه هیات مدیره و ساختار سرمایه شرکت ها رابطه منفی و معناداری
وجود دارد و بین درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره و ساختار سرمایه شرکت ها رابطه معناداری وجود ندارد.(امیر رسائیان، ۱۳۸۹).
کرمی و همکاران ، به این نتیجه رسیدند که بین نسبت اعضای غیر موظف هیات مدیره و محافظه کاری رابطه منفی معنادار وجود دارد. (کرمی و همکاران ،۱۳۸۹).
نیکبخت و همکاران،به این نتیجه رسیدند که بین ویژگی های هیات مدیره و عملکرد شرکت رابطه ای وجود ندارد. (نیکبخت و همکاران ،۱۳۸۹).
ثقفی و صفرزاده، با بهره گرفتن از داده های تلفیقی به بررسی رابطه بین ویژگی های هیات مدیره و کیفیت سود بر نمونه ای متشکل از ۱۱۷ شرکت ایرانی پرداختند.محققان دریافتند که شاخص معرفی شده برای هیات مدیره با معیارهای پایداری، هموارسازی و محافظه کاری سود، ارتباط منفی معنادار و با معیار به موقع بودن سود، ارتباط مثبت معنادار داشته است اما با معیارهای کیفیت اقلام تعهدی، قابلیت پیشبینی سود و ارتباط ارزشی سود ارتباط معناداری ندارد.( ثقفی و صفرزاده،۱۳۹۰).
بادآور و همکاران ، در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که بین استقلال اعضای هیات مدیره با محافظه کاری ارتباط معناداری وجود ندارد. (بادآور و همکاران ،۱۳۹۰).
ایزدی نیا و رسائیان، به این نتیجه رسیدند که بین کیفیت سود و درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره رابطه منفی و بدون معنی وجود دارد.(ایزدی نیا ورسائیان،۱۳۹۰).
احمدپور و همکاران، با بهره گرفتن از رویکرد فازی ارتباط بین ساختار هیات مدیره و سرمایه فکری شرکتهای داروسازی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی کردند. در این راستا پژوهشگران ارتباط بین سه عامل نسبت اعضاء غیر موظف هیات مدیره به کل اعضاء، درصد مالکیت اعضای هیات مدیره و تعداد اعضای هیات مدیره را با سرمایه فکری مورد آزمون قرار دادند.نتایج پژوهش بیانگر این است که تعداد اعضای هیات مدیره ۱۳۳/۰بر سرمایه فکری شرکتها اثر مثبت داشته در حالی که دو متغیر اعضای غیر موظف به کل اعضای هیات مدیره و درصد مالکیت هیات مدیره ، بر سرمایه فکری رابطه معناداری نداشته است. (احمدپور و همکاران ،۱۳۹۱).
رزمیان و هشی، به این نتیجه رسیدند که بین اندازه هیات مدیره و نسبت اعضای غیرموظف هیات مدیره با محتوای اطلاعاتی سود رابطه معناداری وجود ندارد.(رزمیان و هشی،۱۳۹۲).
حاجیها و اخلاقی،در تحقیق خود به این نتیجه رسیدند که اندازه هیئت مدیره بر ساختار سررسید بدهی (نسبت بدهی بلند مدت به کل بدهی)تأثیرگذار است و این رابطه نیز مثبت است.و همچنین به وجود رابطه معنی دار منفی بین درصد اعضا غیرموظف هیئت مدیره و ساختار سررسید بدهی در سطح کل نمونه دست یافتند. وجود رابطه منفی حاکی از این است که با افزایش اعضای غیرموظف در ترکیب هیات مدیره بدهی های کوتاه مدت که در ساختار سررسید بدهی با کیفیت تر هستند افزایش مییابد.(حاجیها و اخلاقی،۱۳۹۲).
دیانتی و محمدی،اندازه هیات مدیره برکیفیت اطلاعات مالی مؤثرنیست ولی استقلال هیات مدیره برکیفیت اطلاعات مالی مؤثر است.(دیانتی و محمدی،۱۳۹۲).
اولی و همکاران، در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که بین درصد اعضای غیرموظف هیات مدیره و ارزش افزوده اقتصادی رابطه معناداری وجود ندارد.(اولی و همکاران،۱۳۹۳).
۲-۴ خلاصه فصل
در این فصل به بررسی مبانی نظری پشتوانه پژوهش و پیشینه خارجی و داخلی پرداخته شد. ملاحظه گردید که پژوهشی که از تمام جهات مشابه با پژوهش حاضر باشد در ایران صورت نگرفته است.
در ادامه روش پژوهش یعنی چگونگی انجام پژوهش ارائه میشود. روش پژوهش مسیر را روشن می سازد و محقق را جهت دستیابی به نتایج هدایت می نماید، این موضوع در فصل سوم بیان خواهد شد.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱ مقدمه
یک محقق پس از انتخاب و تعیین موضوع تحقیق باید به دنبال تعیین روش تحقیق باشد. انتخاب یک روش تحقیق به هدف ها و ماهیت موضوع تحقیق و امکانات اجرایی آن بستگی دارد. به عبارت دیگر هدف از روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید که چه شیوه ای پیش بگیرد تا او را در دستیابی دقیق تر و سریع تر به پرسش های مورد نظر یاری کند. محقق با بهره گیری از پژوهش علمی و روش های علمی تحقیق به طور منظم میتواند به نتایجی دست یابد که تصمیم گیری بر مبنای آن غالباً خالی از خطر و بعضاً با خطری به مراتب کمتر از روش آزمون و خطا و دیگر روش هاست .
در این فصل روش اجرای تحقیق بیان می شود ، جامعه و دوره زمانی مورد مطالعه مشخص میگردد، روش گردآوری اطلاعات و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها تشریح میگردد.
۳-۲ موضوع و مسأله تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 10:20:00 ق.ظ ]
|