دانلود پروژه و پایان نامه | قسمت 14 – 9 |
۱۷- گریب و رییز[۶۹](۱۹۹۹). در مطالعه ای تحت عنوان تست های گشت تصادفی برای امریکای لاتین شرکت های شخصی و شاخص های مشارکتی به این نتیجه رسیدند که وجود گشت تصادفی در قیمت سهام در کشورهای برزیل و مکزیک در دوره زمانی ۱۹۹۵-۱۹۸۸ را با بهره گرفتن از آزمون نسبت واریانس مورد بررسی قرار دادند. آن ها شواهد قوی دال بر وجود بازگشت به میانگین در هر دو کشور یافتند.
۱۸- هابر[۷۰](۱۹۹۱). در تحقیق با عنوان بازده های بازار سهام با اطلاعات ناکافی یا حجم کم شواهدی از بازار بورس اتریش به این نتیجه رسید که: در تحقیقی با بهره گرفتن از آزمون نسبت واریانس چندگانه در بورس ویینا (اتریش)به این نتیجه رسید فرضیه گشت تصادفی را نمی توان رد کرد. زو در تحقیقی با بهره گرفتن از آزمون ریشه واحد پانل به این نتیجه رسید که فرضیه بازار کارا در بازار سهام کشورهای گروه ۷ را نمی توان رد کرد. کیمونلسون نمونه ای از سهام بورس نیویورک را برای دوره ۱۹۳۶ تا ۱۹۹۵ مورد بررسی قرار دادند. آن ها پدیده بازگشت به میانگین را مورد تأیید قرار دادندولی این پدیده را به دوره قبل از جنگ جهانی دوم نسبت دادند.
۱۹-پوسو و تاوتدرس[۷۱]( ۲۰۱۱) به مقایسه مانایی در بیست کشور آسیایی و افریقایی می پردازند .آن ها نتیجه گیری میکنندبین ۱۹ کشور از بیست کشور مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود دارد و در آن ها قیمت های واقعی سهام از گام تصادفی پیروی نمی کند یعتی حرکت مانایی دارند.
۲۰-لیم[۷۲]( ۲۰۰۹)در یک بر رسی تحت عنوان بازار های سهام در کشور های خاور میانه ،به بر رسی فرضیه بازار کارا پرداخته و نتیحه گیری میکند فرضیه بازار کارا در این کشور ها از یک مدل غیر خطی پیروی میکند و روند بازار سهام در این کشور ها قاتل پیشبینی می باشدکه دلالت بر ناکارایی بازار دارد .
۲۱-آلاجیددو پانا جیوتی[۷۳]( ۲۰۰۹) در تخقیقی تحت عنوان بررسی بازار سهام در کشور های افریقایی ،نتیجه گیری میکنند بازار های سهام در این کشور ها نامانا بوده و از کام تصادفی پیروی میکنند .
۲۲-جفریس و اسمیت[۷۴]( ۲۰۱۰ ) در یک بر رسی تحت عنوان کارایی شکل ضعیف در بورس کشور های افریقایی نشان میدهند بازار های سهام در این کشور ها بشکل ضعیفی کارا بوده اما شواهدی بر پایداری فرضیه بازار کارا وجود ندارد .
۲۳- نارایان و پراساد[۷۵]( ۲۰۰۸)به بر رسی مانایی بازاربورس در ۱۷ کشور اروپایی می پردازند آن ها نتیجه گیری میکنند شاخص قیمت سهام در این کشور ها برای دوره زمانی ۲۰۰۳-۱۹۸۸ بیانگر ریشه واحد است و فرضیه بازارکارا در آن ها وجود دارد .
۲۴-فاستر و خرازی[۷۶]( ۲۰۱۰) در تحقیقی تحت عنوان بازده سهام در بورس اوراث بهادار تهران نتیجه گیری میکنند وجود پدیده مانایی در بورس اوراق بهادار تهران وجود نداشته و در دوره زمانی ۱۳۸۱-۱۳۷۶کارا بوده است .
۲۵ – هیگ [۷۷](۲۰۰۳ ) در تحقیقی تحت عنوان یک بررسی تجربی از رفتار گام تصادفی و کارایی بازار سهام در کشورهای امریکای لاتین به بررسی شکل ضعیف کارایی بازار سهام در کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، پرو و ونزوئلا پرداخته و با بهره گرفتن از ضریب همبستگی و آزمون ریشه واحد دیکی فولر، فیلپس- پرسن، کواتکوسکی و شین و نیز آزمون حرکت و آزمون نسبت واریانس ها نتیجه گیری میکند هیچ کدام از بازارهای سهام در این کشورها از گام تصادفی پیروی نمی کنند و نیز شکل ضعیف کارایی را هم ندارند.
۲۶-تهرانی و انصاری(۱۳۸۷) در یک بر رسی تحت عنوان وجود مانایی یا باز گشت به میانگین در بورس اوراق بهادار تهران نتیجه گیری میکنند وجود پدیده باز گشت به میانگین در بیشتر دوره های زمانی در دو شاخص کل و قیمت بازده وجود داشته است و می توان گفت بازار بورس کارایی خود را از دست داده است .
۲۷- سعید فتاح پور و عزت اصغرزاده (۱۳۹۱) در تحقیقی تحت عنوان آزمون کارایی زیر بخش های بورس اوراق بهادار تهران در سطح ضعیف اشاره میکنند . اگر بازار در سطح ضعیف کارا باشد، با بررسی سری زمانی قیمت های گذشته نمی توان قیمت های آینده را پیشبینی کرد. آزمون کارایی در سطح ضعیف برخی زیر بخش های بورس اوراق بهادار تهران (۵۰ شرکت برتر بورس، ۳۰ شرکت بزرگ و شرکت های اصل ۴۴)است ، کارایی بازار در زیربخش های ۵۰ شرکت بر تر بورس، ۳۰ شرکت بزرگ و شرکت های اصل ۴۴ عرضه شده، در سطح ضعیف، با بهره گرفتن از چهار مدل (آزمون خودهمبستگی، آزمون گردش، آزمون ریشه واحد دیکی فولر تعمیم یافته و آزمون نسبت واریانس لو و مکینلی) مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان میدهد کارایی سطح ضعیف بازار در زیربخش های ۵۰ شرکت برتر بورس طی دوره ۱۳۸۹-۱۳۸۵، ۳۰ شرکت بزرگ بورس از تاریخ تهیه شاخص (۳۱/۵/۱۳۸۹) تا انتهای سال ۱۳۸۹ و شرکت های اصل ۴۴ عرضه شده در بورس از تاریخ عرضه اولین شرکت اصل ۴۴ (۲۵/۱۱/۱۳۸۵) تا انتهای سال ۸۹ با بهره گرفتن از هر چهار مدل مذکور، رد می شود.
۲۸- فلاح شمس و محمود محمدی در یک بر رسی تحت عنوان مدلی برای پیشبینی قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران ( ۱۳۹۰ ) اشاره میکنند . یکی از مهترین مباحثی که در سالهای اخیر در محافل حرفه ای و دانشگاهی مطرح بوده، بحث دستکاری قیمت در بورس اوراق بهادار تهران است. در این مقاله ابتدا با انجام آزمون های تسلسل، خودهمبستگی و بررسی پسماند رگرسیون، وجود بازدهی غیر عادی (تفاوت معنی دار بین بازدهی واقعی و بازدهی انتظاری تعدیل شده بر مبنای ریسک)، در سهام۱۳۰ شرکت بورسی که طی سالهای ۱۳۸۱ تا انتهای ۱۳۸۵ در مقاطعی از نوسانات شدید قیمتی برخوردار بوده اند، مورد بررسی قرار گرفت تا از این طریق، شرکت های دستکاری شده مشخص گردند. شرکت هایی که روند نوسانات قیمت آن ها تصادفی نبوده و قیمت سهم در هر مقطع دارای خودهمبستگی با قیمت های گذشته باشند، بیانگر بروز دستکاری قیمت در سهم مذکور خواهد بود.
در بخش بعدی با بهره گرفتن از روش رگرسیون لوجیت باینری مدلی برای پیشبینی دستکاری قیمت با بهره گرفتن از متغیرهای شفافیت اطلاعات، نقد شوندگی سهم، اندازه شرکت (سرمایه شرکت)، نسبتP/E طراحی گردید. در آخر با انجام آزمونهای والد، درستنمایی، لاندای ویلکس کارایی مدل در پیشبینی دستکاری قیمت در بورس تهران مورد تأیید قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان میدهد که با توجه به سطح معنی داری (P-value<05/0 )، تابع درستنمایی آزمون-(۲Loglikelihood= 49/27) و ضریب تعیین محاسبه شده(Cox&SnellR2=792/0 ,799/0)و همچنین ضریب لاندای ویلکس محاسبه شده(ilk’sLambda=205/0) ، مدل از کارایی بالایی برای پیشبینی دستکاری قیمت برخوردار است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 10:28:00 ق.ظ ]
|