دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه – ۲-۷-۱)تحقیقات انجام شده در خارج از ایران – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
=P0قیمت جاری سهام عادی
=Ksهزینه سود انباشته
g= نرخ رشد سود سهام
D1= سود سهام مورد انتظار در آخر سال
۲-۶-۳) میانگین موزون هزینه سرمایه[۴۳]
هزینه سرمایه کل شرکت عبارت از میانگین موزون هزینه منابع مختلف تأمین مالی بلند مدت، که توسط شرکت به کار گرفته شده میباشد. میانگین موزون هزینه سرمایه با بهره گرفتن از وزن هایی مبتنی بر «ساختار سرمایه» شرکت محاسبه می شود. ساختار سرمایه بهینه، ترکیبی از بدهی، سهام ممتاز و حقوق صاحبان سهام شرکت است که میانگین موزون هزینه سرمایه شرکت را به حداقل می رساند. (Stephen et al,2005) در زیر محاسبۀ میانگین موزون هزینه سرمایه در حالتی که شرکت از سود انباشته، و سهام ممتاز و اوراق قرضه به عنوان تأمین مالی خود استفاده نماید، مشخصات شده است: (کریم زاده،۱۳۸۶)
Kd = هزینه بدهی
Wd= ضریب بدهی در ساختار سرمایه
Kp = هزینه سهام ممتاز
Kp = ضریب سهام ممتاز در ساختار سرمایه
Ks = هزینه حقوق صاحبان سهام ناشی از سود انباشته
Ws= ضریب حقوق صاحبان سهام
۲-۶-۴) هزینه نهایی سرمایه[۴۴]
شرکتها به منظور تأمین نیازهای مالی، همواره درصدد بر میآیند تا از طریق منابعی داخلی یا خارجی وجوه مورد نیاز را برای سرمایه گذاری های جدید خویش، تحصیل نمایند. هزینۀ سرمایه وجوه اضافه را «هزینه نهایی سرمایه» میگویند. هزینه نهایی سرمایه، در حقیقت به هزینه آخرین واحد سرمایه جدید گفته می شود. که شرکت به دلیل افزایش سرمایه متحمل آن میگردد. به عنوان یک قاعده کلی، برای هر ساختار سرمایهای «منحنی هزینه نهایی سرمایه» جداگانهای وجود دارد و ساختار سرمایه بهینه، ساختار سرمایه ای است که در آن هزینه نهایی سرمایه به حداقل میرسد. اگر هزینه سرمایه مربوط به منابع مالی جدید با هزینه سرمایه منابع کنونی سرمایه شرکت برابر باشد و در حالتی که تأمین مالی جدید، ترکیب ساختار سرمایه شرکت را تغییر ندهد، هزینه نهایی سرمایه با میانگین موزون هزینه سرمایه برابر خواهد شد. اگر طرحهای سرمایهای شرکت کلاً از محل سود انباشته تأمین مالی گردد، محاسبه هزینه نهایی سرمایه آسان خواهد بود. اما اگر هزینه منابع مالی جدید به صورت تابعی از مقادیر مختلف سرمایه درآید، منحنی هزینه سرمایه دچار شکستگیهایی میگردد و به صورت «پلهای» در میآید. در چنین حالتی باید میانگین موزون هزینه سرمایه در هر یک از این مقاطع محاسبه شود.(طالبپور۱۳۸۷)
۲-۷)تحقیقات انجام شده
۲-۷-۱)تحقیقات انجام شده در خارج از ایران
در سال ۱۹۶۸ بال و براون به این نتیجه رسیدند که سود حسابداری در مقایسه با وجه نقد حاصل از عملیات، همبستگی بیشتری با بازده سهام دارد.
همچنین در تحقیق لیچ و لهن که نتایج آن در نشریه اقتصادی[۴۵] سال ۱۹۹۱ منتشر شده است، ارتباط بین نرخ رشد فروش و ارزش شرکت که از طریق ارزش روز بازار سهام ۴۷۰ شرکت انگلیسی بین سال های ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ بررسی شده است. روش آماری به کار رفته در این تحقیق، روش همبستگی چند متغیره است. نتایج این تحقیق بیان میکند که ارتباط ضعیفی بین نرخ رشد فروش و ارزش بازار سهام وجود دارد و تغییرات در میزان فروش تنها میتواند ۱۰ درصد تغییرات ارزش بازار سهام را نشان دهد.(Lich & Lehen,1991 )
در سال ۱۹۹۴ بنت استیوارت ، در مقاله ای با “ارزش افزوده اقتصادی: واقعیت یا خیال پردازی” به بررسی ارتباط بین انواع معیارهای عملکرد با ارزش سهام پرداخت. بررسی های وی نشان داد رابطه همبستگی بین معیار ارزش افزوده اقتصادی و ارزش بازار سهام نسبت به سایر معیارهای عملکرد بیشتر است. وی مشاهده نمود ارتباط بین نرخ رشد فروش و رشد سود با ارزش بازار سهام ضعیف بوده و ارتباط متوسطی بین معیار بازده سرمایه و ارزش سهام وجود دارد. خلاصه نتایج تحقیق وی در جدول صفحه بعد نمایش داده شده است . Stewart,1994))
نــام مــعیـار
EVA
رشد فروش
رشد سود
ROE
درصد تشریح تغییرات ارزش سهام
بیش از ۵۰%
۱۰%
۲۰%
۳۵%
در سال ۱۹۹۶، تحقیقی با عنوان “ارتباط بین نسبت بازده سرمایه با ارزش سهام” توسط کامرچن و همکارانش انجام شد که در نشریه بررسی اقتصادی آمریکایی[۴۶] شماره چهارم به چاپ رسیده است . آن ها ۴۷ شرکت را به صورت نمونه انتخاب کرده و با استفاده ازمدل آماری گرسیون به بررسی این ارتباط پرداختهاند. نتایج تحقیق بیانگر آن است که تغییرات در میزان بازده سرمایه بیش از ۴۵ درصد تغییرات در ارزش بازار سهام را پیشبینی میکند.(kamerschen et al,1996)
وی مورا و همکاران(۱۹۹۶) به بررسی همبستگی بین پنج شاخص ارزیابی عملکرد، سود هرسهم، سود خالص، ارزش افزوده اقتصادی و بازده دارایی ها و بازده سرمایه با ارزش بازار شرکت ها پرداختهاند. نمونه آماری آن ها شامل ۱۰۰ بانک بزرگ آمریکایی طی سال های ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۵ میباشد. نتایج تحقیقات آن ها حاکی از این بود که بین معییارهای عملکرد و ارزش شرکت ارتباط پندان قوی وجود ندارد. آن ها متوجه شدند که از بین معیارهای عملکرد مورد بررسی، ارتباط معیار ارزش افزوده اقتصادی با ارزش شرکت نسبت به سایر معیارها بیشتر است و معیار بازده دارایی ها در رده بعدی قرار دارد. سایر معیارها توانایی چندانی در توجیه تغییرات قیمت سهام ندارند. آن ها برای بررسی این ارتباط از روش آماریِ ضریب همبستگی استفاده نموده اند. خلاصه نتایج تحقیقات آن ها در جدول زیر خلاصه شده است و بیانگر همبستگی بالاتر ارزش شرکت و ارزش افزوده اقتصادی میباشد. (Vymura et al,1996)
نــام مــعیـار
EVA
EPS
ROA
ROE
سود خالص
درصد تشریح تغییرات ارزش سهام
۱۴%
۶%
۱۳%
۱۰%
۸%
هال و بر امر(۱۹۹۷) در تحقیقی طی عنوان ” رابطه بین ارزش بازار شرکت با معیارهای ارزیابی داخلی عملکرد” انجام دادند، نقش معیارهای ارزیابی عملکرد در تعیین ارزش افزوده بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس ژوهانسبورگ را مورد بررسی قرار دادند. نتایج این تحقیق بیانگر همبستگی بسیار پایین ارزش افزوده بازار[۴۷] با معیارهای سنتی حسابداری از جمله بازده سرمایه، بازده دارایی، سود هرسهم و سود نقدی هر سهم و ارتباط قوی با ارزش افزوده اقتصادی و ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده میباشد. (Hall& Brummer,1997)
بیدل شواهدی را برای مقایسه محتوای اطلاعاتی نسبی و اضافی ارزش افزوده اقتصادی، جریان های نقدی
عملیاتی و سود حسابداری جمع آوری کرد. آزمون محتوای اطلاعات نسبی نشان میداد که سود حسابداری بیشترین رابطه را با بازده سهام دارد و پس از آن ارزش افزوده اقتصادی و جریان های نقدی عملیاتی در رتبه های بعدی قرار دارند. (Biddel et al,1998)
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 10:11:00 ق.ظ ]
|