۱-۱۱- تعریف عملیاتی واژه های تحقیق

دارایی­ های جاری: دارایی­ هایی که انتظار رود طی چرخه عملیاتی معمول واحد تجاری یا ظرف یکسال از تاریخ ترازنامه، هر کدام طولانی تر است، مصرف یا فروخته شود، یا به وجه نقد یا دارایی دیگری که نقد شدن آن قریب به یقین است، تبدیل شود یا وجه نقد یا معادل وجه نقدی باشد که استفاده از آن محدود نشده باشد (اصول و ضوابط حسابداری ‌و حسابرسی ۱۳۸۹، ۲۹۷).

بدهی­های جاری: تعهدی که انتظار رود طی چرخه عملیاتی معمول واحد تجاری یا ظرف یکسال از تاریخ ترازنامه، هر کدام طولانی تر است تسویه شود (اصول ‌و ضوابط حسابداری ‌و حسابرسی ۱۳۸۹، ۲۹۸).

بدهی­های بلند مدت:تعهداتی که به طور معقولی انتظار نمی رود در چرخه عملیاتی شرکت یا ۱۲ماه هر کدام طولانی تر باشد تسویه شوند (اپتو ۲۰۱۲، ۱۷).

دارایی­ های (غیر جاری) ثابت:منابع دایمی که به منظور اداره هموار شرکت استفاده می شود. این دارایی­ ها منحصر به فرد و دارای عمر مفید بیش از یکسال هستند. برای فروش مجدد در نظر گرفته نمی شوند. به دلیل استفاده، ارزش آن ها کاهش می­یابد (اپتو۲۰۱۲، ۱۷).

سرمایه در گردش : سرمایه در گردش یک شرکت مجموعه مبالغی است که در دارایی‌های جاری سرمایه‌گذاری می‌شود (جهانخانی و پارسائیان ۱۳۸۹، ۱۲۰). معمولاً به مازاد دارایی های جاری بر بدهی­های جاری سرمایه در گردش یاخالص ‌دارایی­های جاری اطلاق می شود (اصول ‌و ضوابط حسابداری و حسابرسی ۱۳۸۹، ۲۹۵).

کل دارایی­ ها: جمع دارایی های ثابت ودارایی­های جاری گفته می شود (اپتو۲۰۱۲، ۱۷).

سیاست­های متهورانه سرمایه ­گذاری سرمایه در گردش: نسبتی که ارزش سرمایه گذاری کوتاه مدت به کل دارائیها ‌می‌باشد و با تقسیم دارائیهای جاری بر کل دارائیها اندازه گیری می­ شود (اپتو ۲۰۱۲، ۱۸).

سیاست­های متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش: نسبتی که ارزش تعهدات کوتاه مدت به کل دارایی­ ها ‌می‌باشد و با تقسیم بدهی­های جاری بر کل دارائیها انداز گیری می شود (نظیر و افزا ۲۰۰۹، ۱۶۰).

۱-۱۲- خلاصه فصل

در نتیجه، این پژوهش تاثیر سیاست مدیریت متهورانه سرمایه در گردش را با بهره گرفتن از روش رگرسیون چندگانه مورد بررسی قرار می‌دهد. نمونه آماری این مطالعه از ۷۱ شرکت غیرمالی بین سال­های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ از سایت بورس اوراق بهادار ایران دریافت شده است. تجزیه و تحلیل آماری با بهره گرفتن از نرم افزار Eviews انجام شده است. تاثیر تصمیمات تامین مالی و سرمایه گذاری سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت­ها مورد بررسی قرار گرفت.

۱-۱۳- چارچوب فصول تحقیق

بقیه این پژوهش به صورت زیر سازماندهی شده است، فصل ۲ به ارائه مبانی نظری ‌و پیشینه موضوع تحقیق می ­پردازد که مطالعات مختلف و روندهای اخیر در مقالات را بررسی می‌کند، تا سیاست­های مدیریت سرمایه در گردش شرکت شناسایی ­شوند. فصل۳ روش تحقیق است.در این فصل طرح پژوهش، جامعه آماری و نمونه توصیف و تشریح می شود وهمچنین فرضیات و عبارات آماری را بیان می­ کند. فصل۴ تجزیه و تحلیل داده ­ها، یافته­ ها، نتایج را ارائه می­ کند. فصل۵ بحثها، نتیجه ­گیری و پیشنهادات این پژوهش را عرضه می­ کند.

فصل دوم:

مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق

۲-۱- مقدمه

این پژوهش تاثیر سیاست متهورانه مدیریت سرمایه­ در گردش را روی سودآوری بررسی می­ کند و به طور خاص رابطه تصمیمات سرمایه ­گذاری شرکت­های غیرمالی با سودآوری و همچنین تاثیر تصمیمات تامین مالی سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت ها ی نمونه را در بازار ایران مورد بررسی قرار می‌دهد. علاوه براین، این مطالعه تاثیر دوره پژوهش (۱۳۹۰-۱۳۸۳) را روی اندازه گیری عملکرد یک شرکت مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

مطالعات مالی (اپتو[۹] ۲۰۱۲، ۱۲۳؛ نظیر و افزا[۱۰] ۲۰۰۹، ۱۸۶؛ وینرب و ویسچر[۱۱] ۱۹۹۸، ۱۷۴) نشان می­دهد که مفهوم سیاست مدیریت سرمایه در گردش بر اساس (الف) تصمیمات تامین مالی و (ب) تصمیمات سرمایه گذاری یک شرکت می‌باشند. تصمیمات تامین مالی سرمایه در گردش را می توان به دو روش شامل سیاست­های متهورانه و محافظه کارانه سرمایه در گردش نزدیک کرد. وینرب و ویسچر (۱۹۹۸) اظهار داشتند؛ متهورانه و محافظه کارانه واژه های نسبی هستند، نشان دهنده درصدی از مجموع بدهی های جاری و دارایی جاری که برای دست آوردن بخشی از کل دارایی های یک شرکت استفاده می­شوند. در این بخش وسعت و عمق سیاست مدیریت سرمایه در گردش و چارچوب نظری آن را که اساس و پایه مطالعه و تمرکز روی حوزه ­های بالقوه می‌باشد را مورد ارزیابی قرار می­دهیم.

۲-۲- مدیریت سرمایه در گردش

سرمایه در گردش یکی از مباحث مهم در مدیریت زنجیره تامین از نگاه مالی می‌باشد بالاخص برای سازمان­ها با اندازه های کوچک تر که دارایی­ ها و بدهی­های جاری حجم عظیمی از سرمایه آن ها را تشکیل می­دهد وبر روی آن عوامل زیادی همچون مدیریت وجوه نقد، ابزارهای کنترل ریسک، نسبت بدهی، جریان نقدی عملیاتی وغیره تاثیر می­ گذارد که به نوبه خود مدیریت سرمایه در گردش و سیاست های سرمایه در گردش اتخاذ شده موجب افزایش سودآوری سازمان گردیده و یک موقعیت نقدینگی بهینه را برای آن فراهم سازد (فتحی و توکلی ۱۳۸۸، ۱۱۲). شرکت های کوچک ومتوسط، منابع حیاتی سرشار از پویایی، خلاقیت و انعطاف پذیری در کشورهای صنعتی و در حا ل توسعه هستند. این شرکت ها نقش انکارناپذیری در توسعه اشتغال جهانی دارند که کمبود منابع مالی از مهمترین مشکلات این شرکت ها است؛ لذا مدیریت آن ها باید تصمیم‌های تامین مالی بگیرد که از یک طرف نقدینگی مورد نیاز برای تداوم فعالیت شرکت فراهم شود و از طرف دیگر، کمترین هزینه را برای شرکت داشته باشد. از روش های مناسب و کم هزینه برای تامین مالی کوتاه مدت، “مدیریت بهینه سرمایه در گردش “است (جان نثاری ۱۳۹۱، ۸).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...