مقالات تحقیقاتی و پایان نامه ها | – – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
– درگاهی و رضوی(۱۳۸۶) در بررسی اعتیاد به اینترنت و عوامل مؤثر بر آن در ساکنان منطقه ۲ غرب تهران. ۳۰ درصد کاربران، به اینترنت اعتیاد داشتند و همه آن ها درجات مختلفی از رفتارهای روانی اجتماعی مانند احساس بیگانگی با خود، احساس ضعف و ناتوانی در انجام امور، رفتار ناهنجار اجتماعی، اجتماع گریزی، درون گرایی و رفتار احساسی را از خود نشان دادند. همچنین تمایل نوجوانان به اینترنت بسیار شدیدتر از سایر گروههای سنی بود. این رابطه در مورد افراد مجرد و دانش آموزان دبیرستانی نیز وجود داشت. اعتیاد به اینترنت در گروه سنی ۱۹-۱۵ سال در مقایسه با سایر گروههای سنی بیشتر و چندین برابر است. بین اعتیاد به اینترنت در کاربران، با احساس بیگانگی از خود و ابعاد آن و همچنین با ویژگیهای شخصیتی درون گرا و دارای رفتار احساسی ارتباط واضحی دیده می شود. در کاربران معتاد شدید نیز بهرهجویی از گفتگوی اینترنتی سه برابر کاربران است و هر چه از حالت طبیعی به اعتیاد در کاربران پیش می رویم بهره جویی از فیلم، موسیقی، بازی و گفتگوی اینترنتی بیشتر می شود. با توجه به نتایج به دست آمده، تدوین برنامه های آموزشی مؤثر و ارائه روشهای مشاوره به خانواده ها برای محدود کردن رشد اعتیاد به اینترنت در بین کاربران پیشنهاد میگردد.
– ویزشفر(۱۳۸۴) مطالعه ای با عنوان بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در استفاده کنندگان از کافی نتهای شهر لار انجام داد بین اعتیاد به اینترنت و سن، جنس، طول ساعات استفاده از اینترنت و زمان استفاده از اینترنت و دلیل استفاده از اینترنت رابطه آماری معنی داری وجود داشت. اینترنت یک دشمن نیست اما مردم به آن وابسته میشوند. دست اندرکاران بهداشتی مسئول هستند اطلاعات درست در مورد استفاده بهتر از اینترنت و برنامه های پیشگیری برای این نوع اعتیاد را فراهم آورند.
– خواجه موگهی (۱۳۸۹) مطالعه ای با عنوان بررسی متغیرهای شخصیتی پیش بینی کننده اعتیاد به اینترنت انجام داد. بر اساس این مطالعه ۸۶ /۰ کاربران، اعتیاد به اینترنت داشتند (۵۶ /۰ خفیف، ۲۸ /۰ متوسط، تا ۲/۰ شدید). دوازده ویژگی شخصیتی در قالب دو بعد روان نژندی و برون گرایی وارد مدل آماری رگرسیون لجستیک شدند. ویژگیهای شخصیتی پیشبینی کننده اعتیاد به اینترنت به ترتیب شامل: آسیب پذیری در برابر استرس، تکانشی بودن ، فعالیت و هیجانجویی میباشد. همچنین رابطه معناداری بین اعتیاد به اینترنت با سنین نوجوانی و بیکار بودن به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می آید. صفتهای شخصیتی افراد، پیشبینی کننده آسیبپذیری در برابر اعتیاد به اینترنت میباشند. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود با ارزیابی شخصیت کاربران اینترنت، اشخاص در معرض خطر جهت پیش گیری از اعتیاد به اینترنت شناسایی شوند.
– شایق و همکاران (۱۳۸۸) مطالعه ای با عنوان بررسی اعتیاد به اینترنت و رابطه آن با ویژگیهای شخصیتی در نوجوانان تهران انجام دادند ارتباط معنیداری میان روان رنجورخویی و اعتیاد به اینترنت در نوجوانان دختر ،r=0/4) ) و نوجوانان دختر و پسر در کل ، r=0/5) ) وجود دارد. در نوجوانان پسر رابطه معنی داری میان خوشایندی ، r=0/17)) و وظیفه شناسی با اعتیاد به اینترنت ، r=0/17) ) به دست آمد. اعتیاد به اینترنت با برخی از صفات شخصیتی نوجوانان از جمله روان رنجورخویی، خوشایندی و وظیفه شناسی ارتباط دارد.
– کرامتی مقدم(۱۳۸۳) به تحقیق درباره تعیین چگونگی رابطه وابستگی به اینترنت با نظام ارزشی دانشجویان و وضعیت وابستگی و نظام ارزشی آنان بود. جامعه مورد مطالعه از کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی ۱۳۸۲ شهید بهشتی تشکیل شد. نمونه مورد بررسی شامل ۱۴۰ شرکت کننده میباشد که در آن ۶۰ دختر و ۸۰ پسر حضور داشته اند که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدهاند. برای سنجش میزان وابستگی از مقیاس دیویس و برای سنجش نظام ارزشی فرد از مقیاس لطف آبادی و نوروزی استفاده شده است. در این پژوهش از روش تحقیق همبستگی استفاده شده است. نتایج عدم تفاوت را در سؤال اول نشان داد. و در دیگر سؤالات تفاوتها در سطح ۰۵/۰ معنادار بود. در کل نتایج این پژوهش حاکی از وجود ارتباط بین وابستگی به اینترنت و نظام ارزشی میباشد. برای به دست آوردن نتایج از روشهای آماری t برای مقایسه میانگین ها و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است.
– اورنگ(۱۳۸۳) به بررسی علل وابستگی روانی به چت کردن دراینترنت درجوانان شهر تهران پرداخت. در این تحقیق به روش نمونه گیری از طریق داوطلبانه که درمجموع ۲۰۸ کاربر اینترنت، در دوگروه آزمایشی وابسته روانی به رفتار چت کردن در اینترنت و گروه مقایسه غیر وابسته به اینترنت، به وسیله آزمونهای وابستگی به اینترنت یانگ، هویت شغلی دیلاس، آزمون کنترل راتر و آزمون خودپنداره راجرز انجام شد و نتایج حاصل از فرضیه های این بود که بین وابستگی چت کردن در اینترنت و داشتن هویت موفق و داشتن هویت ناموفق رابطه معناداری وجود ندارد، بین وابستگی چت کردن در اینترنت و داشتن هویت دیررس و داشتن هویت مغشوش رابطه معناداری وجود دارد و بین وابستگی چت کردن در اینترنت و منبع کنترل و خود پنداره رابطه معنادداری وجود دارد.
– علوی و همکاران (۱۳۸۹). مطالعه ای با عنوان بررسی ارتباط علایم روانپزشکی با اعتیاد به اینترنت در دانشجویان دانشگاه های شهر اصفهان انجام دادند. بر اساس یافته های این مطالعه تفاوت معنیداری میان میانگین علایم روانپزشکی در تمامی خرده مقیاسها در پرسشنامه S-CL-90-R و سه شاخص GSI،PSDI،PST در دو گروه معتاد به اینترنت و کاربر عادی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین نمرات علایم روانپزشکی (نظیر افسردگی، اضطراب،خودبیمارانگاری، وسواس، حساسیت بین فردی، پرخاشگری، پارانویا، فوبیا و روانپریشی) و سه شاخص GSI،PSDI،PST با اعتیاد به اینترنت وجود دارد. همچنین اعتیاد اینترنتی با کنترل جنسیت بر علایم روانپزشکی نه گانه تاثیرگذار بود. با توجه به نتایج این مطالعه جای آن دارد به پدیده اعتیاد اینترنتی به عنوان یک مشکل روانی که اغلب گریبانگیر نسل جوان و آینده ساز جامعه میباشد توجه جدی مبذول گردد و متخصصین روانپزشکی و روانشناسی که در امر بهداشت روان فعالیت میکنند لازم است تا در مورد مشکلات روانی ناشی از اعتیاد اینترنتی نظیر اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، نارضایتی شغلی و تحصیلی در میان معتادان به اینترنت آگاهی داشته باشند.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 10:19:00 ق.ظ ]
|