جدول (۴-۸): نتایج آزمون فرضیه اول

متغیر
ضریب برآوردی
خطای استاندارد
آماره t
احتمال

۰۸۰/۰

۰۰۶/۰

۳۵/۱۴

۰۰۰/۰

P/E

۲۶۷/۰

۰۰۱/۰

۲۹/۵

۰۰۰/۰

ضریب تعیین

۰۷۱/۰

ضریب تعیین تعدیل شده

۰۶۹/۰

دوربین-واتسون

۳۳/۲

آماره F

۰۲/۲۸

احتمال (آماره F)

۰۰۰/۰

۲٫ بین بازده مورد انتظار صنعت و بازده مورد انتظار بازار همبستگی معناداری وجود دارد.

H0: بین بازده مورد انتظار صنعت و بازده مورد انتظار بازار همبستگی معناداری وجود ندارد.

H1: بین بازده مورد انتظار صنعت و بازده مورد انتظار بازار همبستگی معناداری وجود دارد.

به منظور آزمون این فرضیه از ضریب رگرسیون ساده بهره گرفته شده است. نتایج نشان می‌دهد که ضریب متغیر بازده مورد انتظار صنعت، ۰۳۰/۰ بوده که نشان می‌دهد بین بازده مورد انتظار صنعت و بازده مورد انتظار بازار همبستگی معناداری وجود ندارد. همچنین با توجه به آماره t (ضریب معناداری بین متغیرهای تحقیق) به دلیل قرار گرفتن در بازه ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- یا همان مقادیر بحرانی (در سطح اطمینان ۹۵%)، و سطح احتمال برآورد شده برای متغیرهای تحقیق (۵۷۳/۰) می‌توان فرضیه دوم پژوهش را رد شده تلقی نمود. بعبارتی بین بازده مورد انتظار صنعت و بازده مورد انتظار بازار همبستگی معناداری وجود ندارد. از طرفی مقدار آماره دوربین واتسون ۵۹/۱ می‌باشد که این مقدار، عدم وجود خود همبستگی بین متغیرهای تحقیق در این فرضیه را نشان می‌دهد.

جدول (۴-۹): نتایج آزمون فرضیه دوم

متغیر
ضریب برآوردی
خطای استاندارد
آماره t
احتمال

۳۰۷/۰

۱۱/۰

۶۱/۲

۰۰۹/۰

بازده مورد انتظار صنعت

۰۳۰/۰

۹۱/۰

۵۶۴/۰

۵۷۳/۰

ضریب تعیین

۰۰۱/۰

ضریب تعیین تعدیل شده

۰۰۲/۰-

دوربین-واتسون

۵۹/۱

آماره F

۳۱۹/۱۲

احتمال (آماره F)

۰۰۰/۰

فصل پنجم

نتیجه‌گیری و پیشنهادها

۵-۱) مقدمه

در شرایط امروزی که سازمان‌ها با محیط رقابتی جهانی مواجهند، همواره نیاز به تغییرات ریشه‌ای در کارایی اطلاعاتی احساس می‌شود. نیروی رقابتی جهانی، سازمان‌های امروزی را مجبور ‌کرده‌است که بعد از ده‌ها سال ادامه روش‌ها و رویه‌های کاری ثابت خود، روش های کاری جدیدی را در پیش گیرند، به گونه‌ای که دیگر سازمان‌ها دارای ثبات کاری نیستند و از نوعی ثبات نسبی برخوردارند و برای اینکه از قافله عقب نیافتند اکثر این سازمان‌ها از مهارت‌های مدیریت بهره می‌گیرند و با شجاعت و جسارت خاصی سعی در ایجاد تغییرات بنیادی در درون سازمان دارند. ‌بنابرین‏ در این تحقیق بر مبنای مطالعه و بررسی و تحلیل انجام یافته از جامعه آماری در فصل چهارم به نتیجه‌گیری و ارائه پیشنهادات کاربردی در این خصوص می‌پردازیم.

۵ـ ۲) بحث و نتیجه‌گیری

بازار بورس یکی از بازارهای مالی است که در اکثر مواقع از آن به عنوان نزدیکترین مثال به بازار رقابت کامل یاد می شود، چرا که در این گونه بازارها تعداد خریداران و فروشندگان در بیشتر اوقات زیاد می‌باشد و مهمتر از آن اطلاعات قیمت‌ها به صورت آزاد بین کارگزاران مبادله می‌شود. هدف این تحقیق بررسی این موضوع بود که آیا بورس اوراق بهادار تهران در سطح نیمه قوی کارا است یا اینکه رانتهای اطلاعاتی در این بازار باعث کسب سودهای غیرمتعارف در برخی سهام می‌شود؟ برای آزمون این موضوع از روش جدید نسبت واریانس استفاده شد و یافته های حاصل از فرضیه‌ اصلی ‌و فرضیات فرعی تحقیق نشان داد که؛

-فرض اصلی:

بورس اوراق بهادار تهران در سطح نیمه قوی کارا نیست.

در مقایسه نتایج حاصل از تحقیقی که ‌در مورد کارایی بازار بورس با بهره گرفتن از تحلیل واریانس توسط شیرزوروسلیمی فر راد انجام شده که نتیجه آن کارایی ضعیف بازار بورس اوراق بهادار تهران را تاییدمیکند،همچنین نتیجه تحقیق انجام شده توسط تالانه و هجرانکش راد که به بررسی کارایی بازار بورس تهران را در سطح ضعیف و نیمه قوی پرداخته و کارایی سطح نیمه قوی را رد کرده و کارایی سطح ضعیف را تأیید می کند،در تحقیق حاضر نیز نتایج حاصل از تحلیل آماری آزمون نسبت واریانس ‌در مورد کارایی سطح نیمه قوی بازار بورس نشان می‌دهد که برای یک دوره سه ساله نتیجه آزمون Z2 با درنظر گرفتن وقفه های مورد نظر نزدیک به یک به دست آمده و با در نظر گرفتن احتمال‌های به دست آمده که همگی بزرگتر از مقدار بحرانی ۰۵/۰هستندکه بیان کننده این موضوع می‌باشد که ناهمسانی واریانس وجود دارد با این توضیح که پسماندهای حاصل تصادفی نیست و قابل پیش‌بینی می‌باشد یعنی با بهره گرفتن از اطلاعات گذشته می توان به پیش‌بینی قیمت های آتی در بازار پرداخت و در بازار بورس تهران به سودهای غیرمتعارف دست یافت یعنی بازار بورس نسبت به اخبار و اطلاعات جاری بسرعت عکس العمل نشان نمیدهدو اخبارمنتشره درمورد قیمت،سود،بازده وغیره بموقع در دسترس کلیه معامله گران بازار بورس قرار نمیگیردبطوریکه عده ای با پیش‌بینی روند قیمت ها سودهای غیر متعارفی به دست ‌می‌آورند،بدین ترتیب در فرضیه اصلی فرض صفر (H0) تأیید می‌گردد یعنی بازار بورس اوراق بهادار تهران دارای کارایی سطح نیمه قوی نیست.

-فرضیات فرعی:

۱٫ بین ضریب (P/E) و بازدهی سهام همبستگی معناداری وجود دارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...