فایل های دانشگاهی -تحقیق – پروژه – مدل مفهومی تحقیق – 9 |
سود هر سهم:سود تقسیم شده تقسیم یر کل سهام عادی
قیمت سهام: میانگین قیمت سهام در طول سال
رگرسیون خطینتایج حاصل از آزمون فرضیهها نشان داد که ارزش دفتری و سود هر سهم ارتباط معنیداری با قیمت سهام دارند و همبستگی سود بیش از ارزش دفتری است.
تاریخ
محقق
متغیرها و نحوه اندازه گیری
مدل
نتایج
۱۳۸۹
پورحیدری
درصد سرمایهگذاری مالکان=از صورتهای مالی استخراج می شود
تغییرات در سودآوری=سود در انتهای سال منهای سود ابتدای سال
تغییرات در فرصتهای رشد =از معیار کیوتوبین استفاده شد
اندازه شرکت= لگاریتم طبیعی کل دارایی ها
قیمت سهام: میانگین قیمت سهام در طول سال
رگرسیون داده های ترکیبی
نتایج آزمون مدلهای پژوهش با توجه به پنج متغیر کلیدی ذکرشده و با بهره گرفتن از داده های تجمعی نشان داد، ارتباط معناداری بین ۴ متغیر یعنی بازده سود، تغییر در سودآوری، درصد سرمایهگذاری مالکان و تغییر در نرخ تنزیل وجود دارد.
۱۳۸۹
ابراهیمی و سعیدی
ارزش دفتری هر سهم=حقوق صاحبان سهام / تعداد سهام عادی
بازده داراییها=سود /کل دارایی ها
جریان نقد عملیاتی هر سهم =جریان نقد عملیاتی/تعداد سهام عادی
سود هر سهم =سود/تعداد سهام عادی
قیمت سهام: میانگین قیمت سهام در طول سال
رگرسیون داده های تابلویی
بین قیمت سهام و سه متغیر سود هر سهم، بازده دارایی و قیمت سهام دوره قبل رابطهای مستقیم وجود دارد و سه متغیر جریان نقد عملیاتی هر سهم، مدت فعالیت شرکت و نسبت گردش دارایی بر قیمت سهام تأثیری ندارند، اما بین قیمت سهام و اندازه شرکت رابطهای معکوس وجود دارد.
۲۰۱۴
عبدالرزاق و همکاران
نسبت پرداخت سود سهام،عملکرد سود سهام، ارزش بازار، نوسانات درآمد خالص، نسبت بدهی، و داراییهای این شرکت رشد و قیمت سهام
رگرسیون چندگانه
نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که یک رابطه مهم ضعیف بین نسبت پرداخت سود سهام و بین نوسانات در سهام وجود دارد درنهایت، نتایج نشان داد بین متغیرهای حسابداری و نوسانات در قیمت سهام ارتباط معنیداری وجود ندارد.
تاریخ
محقق
متغیرها و نحوه اندازه گیری
مدل
نتایج
۲۰۱۴
پراباس و همکاران
سود تقسیمی هر سهم (DPS)، سود هر سهم (EPS) و ارزش دفتری هر سهم (BVPS) و قیمت سهام
رگرسیون چندگانه
نتایج نشان داد که EPS، DPS، BVPS تأثیر قابل توجهی و مثبتی بر قیمت سهام دارند.
۲۰۱۴
حبیب و همکاران
فشار مالی و مدیریت سود و قیمتگذاری سهام
رگرسیونی
یافته های این پژوهش نشان میدهد که مدیران شرکتهایی که دچار بحران که درگیر مدیریت سود هستند نسبت به شرکتهای همتای خود که سالم هستند کاهش درآمد دارند.
۲۰۱۳
اقبال خان
تقسیم سود و قیمت سهام
رگرسیونی
نتایج حاصل از پژوهش وی حاکی از این بود که تقسیم سود تأثیر قابلتوجه مثبتی بر قیمت سهام دارد.
۲۰۰۸
ﻓﺮاﻧﺴﻴﺲ
اﺟﺰای اﻗﻼم ﺗﻌﻬﺪی و جریانهای ﻧﻘﺪی و ﺑـﺎزده ﺳـﻬﺎم
رگرسیونی
ﺑﻴﻦ اﺟﺰای ﺳﻮد و ﺑﺎزده ﺳﻬﺎم راﺑﻄـﻪ ﻣﺜﺒـﺖ و معنیداری وﺟـﻮد دارد؛ بهویژه راﺑﻄﻪ ﺑﻴﻦ جریانهای ﻧﻘﺪی و حسابهای درﻳﺎﻓﺘﻨﻲ ﺑﺎ ﺑﺎزده ﺳﻬﺎم قوییتر اﺳﺖ.
۲۰۰۸
پیری و همکارانش
ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام و سود به عنوان دو متغیر حسابداری و قیمت سهام
رگرسیونی
یافته های آنان نشان میدهد که به ترتیب ترازنامه و صورت سود و زیان فاکتورهای کارآمدی در ارزیابی شرکت هستند.
مدل مفهومی تحقیق
در این تحقیق از مدل پراباس و همکاران(۲۰۱۴) استفاده شده است. اینان تحقیق خود را در مورد رابطه بین سود تقسیمی هر سهم (DPS)، سود هر سهم (EPS) و ارزش دفتری هر سهم (BVPS) و قیمت سهام به انجام رسانیده اند. این مدل خود بر پایه مدل اصلاح شده ای از مدل پیشنهادی دنیس و اوسوبو (۲۰۰۸) تعریفشده که از آن برای بیان تغییرات در قیمت سهام و سود استفاده شده است. طی سالهای اخیر از این مدل تعدیلشده در تحقیق هایی چون لانگ (۲۰۰۵)، کارپاویوس (۲۰۱۲) برای تعیین ارتباط بین تغییرات قیمت سهام و سود هر سهم است. در تحقیق اینان قیمت سهام به عنوان متغیر وابسته و سود تقسیمی هر سهم (DPS)، سود هر سهم (EPS) و ارزش دفتری هر سهم (BVPS) به عنوان متغیر مستقل بوده است. مدل تحقیق آن ها به صورت زیر میباشد:
P=
یادآور میشود پراباس و همکاران(۲۰۱۴) از متغیرهای اندازه شرکت و اهرم مالی به عنوان متغیر کنترلی یاد کردهاند. در حالی که در انجام تحقیق خود هیچ نوع کنترلی بر این متغیرها توسط محققین اعمال نشده است و همانند متغیرهای بین سود تقسیمی هر سهم (DPS)، سود هر سهم (EPS) و ارزش دفتری هر سهم (BVPS) که مستقل تلقی شده اند، در کنار هم به عنوان متغیرهای تعریفشده در رابطه خطی فوقالذکر آورده شده است. در تحقیق حاضر به جهت ایفای نقش متغیرهای مستقل به همه این متغیرهای ، متغیر مستقل اطلاق شده است.
در این تحقیق مشابه کار پراباس و همکاران(۲۰۱۴) معادله فوقالذکر به عنوان یک رابطه پارامتریک تعریفشده که در آن مقادیر متغیرهای مستقل و تابعی بر مبنای عملکرد تاریخی شرکتها در یک بازه ۵ ساله تعیین و ۵β و …و ۲β و ۱β و α به عنوان پارامترهای مجهولی تلقی شده که با بهره گرفتن از رگرسیون خطی مرکب و تحلیل داده های تابلویی برآورد شده اند.
فصل سوم:
روش تحقیق
مقدمه
در این فصل ابتدا در مورد روش تحقیق بحث میشود، سپس با جامعه آماری، حجم نمونه و روش اندازهگیری و همچنین ابزار جمع آوری اطلاعات آشنا شده و درنهایت پس از تشریح متغیرهای تحقیق و شیوه سنجش آن ها، در مورد روش تجزیهو تحلیل اطلاعات و نحوه آزمون فرضیات بحث میشود.
روش کلی تحقیق
روش تحقیق مورداستفاده در این تحقیق از جهت هدف، روش گردآوری داده ها و استنتاج و نهایتاًً طرح تحقیق به صورت زیر بوده است:
روش تحقیق از جهت هدف: با توجه به اینکه تحقیق حاضر با بهکارگیری مدلها، روشها و نظریه های موجود در راستای تبیین و حل مسائل مبتلابه یا بهبود وضعیت در قلمرو تحقیق انجامگرفته، از جهت هدف “کاربردی “ است.
روش تحقیق از جهت روش استنتاج: با عنایت به اینکه از جامعه آماری (شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران) نمونه تصادفی انتخابشده است، روش استنتاج در بیان مشاهدات نمونهای، “توصیفی “ و در تخمیم مشاهدات نمونهای به شرکتهای منتخب بورسی به عنوان جامعه آماری “تحلیلی یا استقرایی “ است.
روش تحقیق از جهت طرح تحقیق: نهایتاًً با عنایت به اینکه داده های اصلی تحقیق در کار میدانی بر مبنای عملکرد گذشته و داده های تاریخی (Historical Data) مندرج در صورتهای مالی به دستآمده است، طرح تحقیق ” پس رویدادی ” است.
جامعه آماری
جامعه آماری مربوط به این تحقیق شامل شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار بوده است که شرایط زیر را دارا باشند:
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 11:08:00 ق.ظ ]
|